23/12

I morse började ju mitt liv otroligt roligt. Vaknar kl 6 av att en av sebbans katter river ner min mobil så den dör. Så när jag startar om den så märker jag att sladden är väldigt lååååång. Då märker jag att sladden är avbiten. Sen går min jacka sönder så jag har fått gå med min anorak hela dagen. Lite jobbigt att hålla på och dra den över huvudet varje gång man ska ta av och på den. Det händer ju ett par gånger på ett arb-pass om man säger så.

Jobbet har vart helt okej i dag. Jag och Monica har åkt ihop hela dagen, jätte kul när man kan de :).
När jag kom hem fixade jag mina räkningar och sen åkte jag och Therese till bolaget.

Nu ska jag snart gå till mamma och pappa så mamma kan köra mig till Therese. Vi och Anna-Lena ska ha uppesittar kväll med tacos och bingolotto. Sen blir de hem till sängen för att orka upp i morgon och jobba.

Tisdag

Dan före dan före doparedagen då. De känns absolut inte som de kunde lika gärna vara en dag i mitten på november. Fast att de har slagit runt i huvudet på en så man har plockat fram julsakerna.

I dag har jag i alla fall jobbat fram till 11:30. Har lyckats tappa bort mitt smith kort i dag, vet ju till 100% att jag satte på mig de i morse men sen när jag kom till jobbet och skulle sätta in de i terminalen så fanns de inte där. Nähä tänkte jag då ligger den väl på vägen ut till bilen eller i bilen men nähä då. Då tänkte jag att jag tappade kanske de till och med redan hemma när jag skulle gå till bilen, men där fanns de ju inte heller. Så de e alltså spårlöst borta. Så jag fick så snällt lägga in alla mina besök manuellt i datorn och lär väl så få göra im med.

Efter jobbet åkte jag hem och utfodrade alla mina katter. Dom e mys dom ♥. Sen åkte jag till Herrljunga för att träffa Mathilda och lilla Kevin. Å så fin han va :). Va riktigt kul och sitta där och fika och bara prata skit :).
Efter de möte jag upp Rebecca för en snabb lunch eller vad man ska kalla de. Pizza blev de i alla fall. Sen åkte jag hem och här e jag.

Just nu snöar de på ganska bara ute så de lär ju bli en vit jul i år. De va ju ett tag sedan vi hade de.

Måndag

Denna dagen har gått jätte fort.
Började med att min chef ringde och väckte mig och pratade om planeringen. Eftersom jag blev väckt så har jag ingen aning om vad hon sa. Men de visar väl sig i morgon när jag kommer till jobbet. Vet i alla fall att hon sa att jag slipper jobba kvällen på julafton utan kommer jobba lite längre på dagen. Känns mycket bättre.

Sen kom Kiina, Alex och Tuva hit. Vi har bakat knäck, pepparkakor och sen åt vi risalamalta (?). När dom åkte så kom Therese med stenungsbakat bröd. De va kanon gott. Sen har jag tvättat lite också. Fått gjort en hel del idag. Men va faaan e soffan då??

I morgon e de jobb igen, ska jobba till 11:30. Får väl se om de blir så eller om de kommer bli lite övertid. Efter jobbet i morgon ska jag åka till Mathilda och träffa Kevin för första gången :).

Annars e de bara bra här. Börjar dock bli fruktansvärt tråkigt och bo själv nu. Har iofs vart de hela tiden men nu börjar de bli dax för Marie att komma hem tycker jag. Men hon kommer ju nästa tisdag :).

Söndag

Va riktigt skönt med sovmorgon i dag. Kommer faktiskt inte ihåg när senast jag slapp ställa klockan för att komma upp.

I dag har Katrin och Johan vart här och fikat, mycket trevligt att se dom igen. Händer ju inte så ofta nu förtiden, då dom bor i jönköping men de blir annat när dom flyttar till Alingsås igen :).

När dom åkte så ringde jag mamma och vi åkte och hämtade Sebban och Danielles 2 katter. Dock ser jag inte alls skilland på dom. Så dom får heta Nisse båda 2 (egentligen heter dom pysen och pyret). Går rätt så bra tillsammans med våra katter. Dock fräser dom och morrar om någon kommer för nära. Men dom lär vänja sig snart.

Annars har de inte hänt så mycket mera i dag. Skönt med en lugn söndag. I morgon e de ledig igen. Då ska jag åka och bada tillsammans med Kiina och hennes barn.

Nu ska jag se om de går nåt på tv:en som e värt och se, dock fortfarande utan soffa. Så de får bli ännu en kväll i brassestolen.


-16,5...

Fy faaaan vad de e kallt då.
Va ju verkligen jätte lockande och gå utanför dörren i morse och åka till jobbet.

Gårdagen va som alla andra dagar, massa och göra.
Först jobba 7:30-11 sen hem och då kom sängen från ikea. Sebban och Gabbe började skruva ihop den. Ringde in till verkstaden eftersom jag va tvungen och bärga in min bil till Alingsås på torsdagen för den läckte broms olja. Och de va redan klar, helt otroligt att de gick så snabbt. Så då åkte jag och pappa in till Alingsås och lämnade hyrbilen och hämtade min bil.
När vi kom hem igen plockade jag upp Sebban och Gabbe igen så dom kunde skruva klart sängen. Sen va de dax för jobb 16:30-22:15. Helt otroligt vad mycket de e och göra på kvällarna. Vi är totalt 8 personal nu och förut va vi 6 personal på kvällarna.

I morse ringde klockan 6, upp och göra sig klar och sen åka och hämta lillebror som jag skulle köra till tåget 6:30. Efter de va de dax och infinna sig på jobbet igen och här ska jag vara fram till 15. Sen väntar 2 dagars ledigt, äntligen :).

De va en liten sammanfattning vad som händer här, nu ska jag återgå till jobbet.

Tar de aldrig slut?

Med saker som måste ordnas. E så trött på att hålla på och flänga runt hit och dit.

Min broms olja va slut i bilen häromdagen så bromsen tog bara lite längst ner. Så fyllde jag på den i går och allt va frid och fröjd, bromsen tog som den skulle. Men den friden varade ju inte länge, närmare betsämt tills jag skulle åka till jobbet i morse. Då va det samma visa igen. Hem till pappa och skrämma livet ur honom och låna hans bil IGEN...  Så i morgon måste jag ringa bärgningsbilen och åka med den till Alingsås och hämta ut en hyrbil som jag får ha gratis i 3 dagar.

Sen har dom ringt att den nya sängen kommer på fredag så nu måste jag röja ut de andra rummet så min gamla säng går in där. Så lillebror får komma i morgon och agera bär hjälp. Sen fick jag mess om att soffan har kommit till lagret i Gbg. Så den kommer väl snart också.
Nu i kväll ska jag åka till henne som har tagit min gammla lgh och skriva på papper för hon har övertagit mitt boxer abonemang. Sen har ska jag hämta ut duschdraperiet som äntligen har kommit.

Så ska bara dricka upp mitt kaffe innan de e dax och ge sig i väg igen.
Undra när den dagen kommer då man bara får vara hemma, lägga sig i soffan och se på film en hel dag?

Annars har dagen vart okej på jobbet. Märks att vi har fått mera och göra. I morgon blir de övertid för min del, men de klagar jag inte på. All extra tod e välkommet :)..


Snart dax...

... att hoppa ner i sängen tror jag.

I kväll har jag inte gjort sådär jätte mycket. Har tvättat en maskin med lakan och handukar så vi kommer ikapp oss med all tvätt, fixat mat låda till jobbet i morgon och sen duschat. 

Nu börjar jag förstå min pappa när han ibland ringer på kvällen och känner sig ensam när mamma jobbar sent. Jag känner mig faktiskt sjukt ensam just nu, inte alls roligt. Jag kom på att jag aldrig har vart helt ensam här i den nya lgh förens i dag, och i dag e de 2 veckor sen vi flyttade in. I och för sig har jag knappt vart ensam sen Marie kom ner i slutet på september. A ja, de e bara 2 veckor de handlar om de fixas lätt som en plätt :).
 
I morgon e de jobb fram till 16:30.

15/12

De börjar närma sig jul. Jag har inte köpt en enda julklapp och jag känner absolut ingen stress för de heller eftersom ingen ska få någon julklapp av mig.
Dock önskar jag mig:
- En iphone 
- En levande panda bebis (dom e så söta och skulle passa perfekt på min ballkong).

Inga större krav va? De duger faktiskt bra med bara iphonen också :). Jag e inte den som e den. E glad för de lilla liksom.

Annars då
Vart ledig 2 dagar nu efter att ha jobbat hela helgen. I går va Tuva här. Sen senare på eftermiddagen kom Helena, Therese och Danielle. Danielle skulle klippa Helena. Sen va de lungt, Marie lagade sjukt god mat och jag byggde ihop en lampa.

I dag har Marie åkt upp till norrland för att fira jul med sin familj där. Hon kommer tillbaka den 29/12 igen. Så nu ska jag roa mig med sånt som jag inte får göra när hon e hemma och äta sånt som bara jag tycker om. Dock kommer jag faktiskt inte på nåt jag inte får göra eller inte får äta när hon e hemma. Dock kommer väl jag leva på mackor ett tag. Inget kul och göra mat till sig själv ju. Åt 2 torra frallor förut, dock körde jag dom lite i micron för att jag skulle få lite nybakad känsla över dom. Dock blev det ännu värre, sega i kanterna och smakade unket. Jaja, mätt blev jag i alla fall.

Annars e jag fruktansvärt trött och har ont i ryggen. Längtar tills den nya sängen och den nya soffan kommer. E trött på att sitta och titta på tv:en i en brasse stol nu. Men allt skulle komma i veckan förhoppningsvis :).

Nä om man skulle ta sig lite glögg?
Känner mig frusen faktiskt....

Ledig lördag

Och de e verkligen hur skönt som helst :).

I går kväll jobbade jag. Va väl sådär, konstaterade i alla fall att de kan vara fruktansvärt mycket gnäll över saker som egentligen inte e nåt och gnälla för.
Efter jobbet åkte jag hem till mamma och pappa. Där va även Marie. Fick mig 2 glas vin :).

I dag va de skönt med sovmorgon. Åkte till bolaget och sen har vi tömt dom sista kartongerna och ska åka och slänga de när hockeyn e slut.

Marie e ju också helt otrolig :P.
Hittade bruksanvisningen till den nya tv:en och frågade henne om det e nåt som hon vill spara eller om jag kunde slänga den. Då svara hon att jag kan slänga den. Men efter ca 60 min frågor hon om jag har sett bruksanvisningen till tv:en.
Eller som när jag hittar bruksanvisningen till den nya boxen så frågar jag henne om hon vill spara den. Och då säger hon att den kan vara bra och ha. Så jag lägger den på bordet för att sedan lägga den i en låda. Men stunden efter hittar jag den i soporna och frågar då varför den ligger där. Då svara hon att den behöver vi inte ha. Vet inte om de e jag som fattat fel när hon svarat på mina frågor eller om de e hon som inte har hört vad jag sagt :P...

Annars e läget bra. De börjar äntligen bli lite ordning här. I morgon e det julbord i sollebrunn med familjen + bihang (Marie, Danielle och Gabriel).

Nä om man skulle plocka hur diskmasiken.

Dax..

Då va de åter dax för ett inlägg här.

Nu är vi på plats i våran nya lgh. Stor trivs verkligen här, allt e nytt och frächt. Till och med jag har fått jul stämning. Har fått upp stjärnor, jul gardiner, jul dukar och till och med jul blommor.

Flytten gick utan problem. Dock kom de snickare och skulle sätta upp en stor ställning utanför huset när vi skulle börja bära ut möblerna. Jag gick på spel på dom så dom fick allt vänta. Egentligen e de ju min hyrevärds fel för han visste jag skulle flytta den 1/12 och man bestämmer ju sig inte för att byta taket över en natt.

Dagarna som vart har inneburit plocka i lådor och plocka upp ur lådor. Köra fram och tillbaka. Men nu återstår de inprincip "bara" och städa ur den andra lgh och sen lämna nycklarna. Sen e den ett minne blott :).

Nä nu ska jag kolla lite på tv:en. Skönt och ha 2 st tv nu när det e hockey och Marie har bänkat sig framför den ena tv:en.  

RSS 2.0